قالیباف: کشور دچار ناترازی در مدیریت است برخورد قاطع پلیس با تحصن غیرقانونی مقابل مجلس / پایان ۴۰ روز تجمع بدون مجوز پزشکیان ۱۲ قانون مصوب مجلس را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد تشریح جزییات برگزاری نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب وزیر اطلاعات: به هر تهدیدی پاسخ محکمی می‌دهیم شمخانی: پاسخ نامه ترامپ «خویشتندارانه» است امام جمعه تهران: نامگذاری امسال جهت بستن روزنه نفوذ دشمن است / آمریکا نمی‌فهمد تهدیدات بی‌اثر خواهد بود سردار نقدی: باید برای یک عملیات بزرگ آماده شویم قطعنامه راهپیمایی روز قدس: نتانیاهو قصاب غزه باید محاکمه شود قالیباف در مراسم روز جهانی قدس: تعرض به حریم ایران جرقه در انبار باروت است پزشکیان: مدعیان حقوق بشر بگویند مردم غزه چه گناهی دارند جیش الظلم حمله به واحد گشت انتظامی ایرانشهر را بر عهده گرفت | اولین تصویر از شهید حسین تیمورپور مراسم روز جهانی قدس در تهران و سایر شهر‌های کشور آغاز شد تیراندازی به عوامل گشت انتظامی در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال یکی از با عزت‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

انفجار بیروت داری پیامدهای سیاسی است

کارشناس برجسته تحولات غرب آسیا با بیان اینکه انفجار بیروت در منطقه ای رخ داد که موقعیت اقصادی لبنان به شمار می‌رود، معتقد است این منطقه اصلا مکانی برای فعالیت‌های نظامی یا شبه نظامی نبوده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۸ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 05
کد خبر: ۵۳۶۵۶

انفجار بیروت داری پیامدهای سیاسی استبه گزارش راهبرد معاصر سعد الله زارعی با اشاره به انفجار دیروز بیروت درباره بافت جمعیتی این شهر گفت: بیروت کلا به سه بخش تقسیم می‌شود. یک بخش جنوب بیروت است که شیعه نشین است و اصطلاحا به آن ضاحیه می‌گویند.  در این منطقه حدود 700 الی 800 هزار شیعه سکونت دارند . بخش دیگر، بیروت غربی است که سنی نشین است و از سایر مناطق بیروت پیشرفته تر محسوب می‌شود.  بخش سوم هم  بیروت شرقی است که مسیحیان در آن سکونت دارند. یک منطقه دیگری هم به نام جبال وجود دارد که دست دورزی هاست.

این کارشناس تحولات غرب آسیا با بیان اینکه انفجار بیروت در منطقه سنی نشین پایتخت لبنان رخ داده است، اظهار داشت: این منطقه که بندری هم  است، در واقع، موقعیت اقتصادی لبنان در اینجا قرار دارد و هیچ گاه شیعیان در آنجا نبوده‌اند و اصلا محلی برای فعالیت‌های نظامی یا شبه نظامی نبوده‌ است.

وی دو احتمال را برای انفجار بیروت مطرح  کرد و اظهار داشت: اول اینکه  انفجار در منطقه سنی نشین بیروت، می‎تواند توطئه آمیز باشد . مثلا برای ایجاد درگیری یا فشل کردن دولت. دوم آنکه، انفجار بیروت می‌‌تواند سهل انگاری باشد چون این انفجار ابتداء از یک آتش سوزی شروع شد، بعد آتش سوزی به انباری سرایت کرد که در آن نیترات دپو شده بود و سرانجام این انفجار رخ داد .

زارعی تصریح کرد:  اکنون نمی‌توان درباره توطئه آمیز بودن یا عادی بودن انفجار بیروت نظر داد ولی این ماجرا تاثیر زیادی به جای خواهد گذاشت چراکه طی 70 الی 80 سال گذشته در لبنان ما شاهد فاجعه به این بزرگی نبوده‌ایم.

این کارشناس تحولات غرب آسیا در پایان اظهار داشت: انفجار بیروت دارای پیامدهای سیاسی است.

 

تسنیم

ارسال نظر